DESCRIERE PROUS:
Este o capcana autoblocanta pentru capturara sobolanilor. Capcana este foarte voluminoasa putand captura animale de talie mica si medie. Se utilizeaza o momeala atractanta (peste afumat, unt de arahide, ciocolata), in carligul din interiorul capcanei dupa care se armeaza. Este de preferat ca momeala sa fie prinsa cat mai bine de carlig pentru a asigura captura. Sobolanul va fi atras in interiorul capcanei datorita sursei de hrana, iar in momentul in care va misca de tija de sustine, capcana se va inchide. Dimensiunile capcanei de 22,5 x 14,5 x 10 cm o recomanda pentru captura sobolanilor, iepurilor si a altor animale de talie mica si medie.
Mod de utilizare:
Capcanele mecanice sunt produse de tratament care pot fi utilizate cu succes la interior sau la exterior. Se folosesc pentru capturarea in viata a animalelor vizate, prin atragerea acestora in capcana, cu surse de hrana specifica modului de hranire a daunatorilor.
Momeala se aseaza pe tija speciala de armare al capcanei, loc care asigura o prindere a momelii si o actiune a sistemului de blocare a custii in momentul in care daunatorul intra si incepe sa se hraneasca.
Fiind o capcana destinata tipurilor de daunatori de talie medie, acestia au loc suficient pentru a intra total in capcana. Capcana nu raneste animalul capturat, in momentul inchiderii usilor de la capcana. Capcana are din constructie locul de armare asezat central, pentru a putea oferi suficient spatiu de intrare animalului, cu intregul corp inauntru.
Acest tip de capcana are acces unidirectional, fiind prevazuta cu o usa de acces.
Atentionari la folosirea capcanei autoblocante Prinde-i!, capcana sobolani:
Capcana autoblocanta Prinde-i! se foloseste doar pentru scopul pentru care a fost realizata.
Capcanele autoblocante pentru daunatori se folosesc doar in locurile unde au acces copii.
La utilizare si in operatiunea de verificare a capcanei, utilizatorul trebuie sa poarte manusi de protectie.
Este important sa tineti cont ca anumiti daunatori sunt protejati de lege sau de normele etice si de aceea dupa fiecare captura a unui animal, documentati-va pentru locul de eliberare al acestuia. Puteti sa apelati la un specialist in domeniu pentru ajutor. Nu mutati animalele prinse in alte zone locuite, pentru a nu afecta alta zona urbana.